Вівторок, 23 Квітня, 2024
Світ

Німеччина хоче заборонити «терапію» від гомосексуалізму

Ідея репаративної терапії полягає в тому, щоб змусити молодих людей відмовитися від одностатевого сексу

Міністр охорони здоров’я Німеччини Йенс Шпан оголосив про свій план заборонити по всій країні так звану репаративну терапію, спрямовану на зміну сексуальної орієнтації, повідомляє Deutsche Welle.

Хоча ця практика не так сильно поширена в Німеччині, як в інших країнах, вона все ще іноді практикується в релігійних громадах.

«Гомосексуалізм не є хворобою і тому не потребує лікування», – сказав Шпан, представивши свої висновки після консультації з експертною комісією щодо того, чи буде заборона доцільним з юридичної та медичної точок зору.

Шпан додав: незважаючи на те, що ця практика називається «терапією», вона «робить вас хворим і хворим».

Ідея репаративної терапії полягає в тому, щоб змусити молодих людей відмовитися від ідеї одностатевого сексу або романтичних відносин за допомогою таких методів, як електрошокової терапії або аверсівних методів кондиціонування, багато з яких медичні фахівці вважають несприятливими для психіки.

Міністр охорони здоров’я сказав, що він не вважає нинішній штраф в розмірі € 2500 достатнім. Однак перш ніж законопроект про заборону буде представлено, комісії необхідно точно визначити, які конкретно злочини повинні бути розглянуті, і якими мають бути відповідні покарання.

Адвокати комісії погодилися, що така заборона буде конституційним.

Залишити відповідь