Четвер, 28 Березня, 2024
Наука

Вікіпедія проводить конкурс статей про жінок у науці

Із 1 червня в українській Вікіпедії стартував конкурс статей «Жінки у STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)»

Результат пошуку зображень за запитом "STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)"

До кінця червня всі охочі можуть писати про жінок у точних і природничих науках для Вікіпедії та змагатися за призи, повідомляє Платформа.

В усьому світі точні науки, технології та інженерія залишаються стереотипно «чоловічими» сферами діяльності: кількість жінок у цих галузях значно менша за кількість чоловіків, а досягнення жінок у STEM не завжди достатньо висвітлені в інформаційному полі.

Прагнучи виправити цю ситуацію, Вікіпедія разом із Фондом ООН в галузі народонаселення проводять конкурс статей «Жінки у STEM». Організатори запрошують усіх охочих писати та покращувати статті про жінок у точних і природничих науках, технологіях та інженерії на україномовній Вікіпедії.

Переможцями стануть учасниці та учасники, які створять і покращать найбільшу кількість якісних статей. Писати можна на будь-яку тему в межах конкурсу: від покращення статті про Марію Склодовську-Кюрі до створення статей про молодих українських науковиць. Обрати тему для написання можна на сторінці конкурсу або запропонувати свою. Конкурс триває до 30 червня.

Автори найбільш якісного внеску в рамках конкурсу отримають цінні призи від організаторів, активні учасники – заохочувальні призи та сувеніри.

Залишити відповідь