П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Спорт

Україна зіграє фінал молодіжного чемпіонату світу проти збірної Південної Кореї

Команда Південної Кореї потрапила на турнірі в групу з Португалією, Аргентиною і ПАР

У першому матчі азіати мінімально поступилися португальській збірній. Але потім корейці змогли обіграти Аргентину, яка зайняла в підсумку перше місце, а слідом на останніх хвилинах змогла перемогти ПАР.

Про це повідомляє 112.

В 1/8 фіналу їм протистояла Японія, для перемоги над якою вистачило одного гола. У чвертьфіналі їх чекав Сенегал, з яким вийшов справжній матч-трилер – основний час завершився внічию 2:2, в овертаймі команди ще обмінялися голами ще і визначали переможця в серії пенальті. Не забивши перші два удари, Південна Корея змогла виправити ситуацію і пробитися в півфінал. Там все вирішив гол Джуна в кінці першого тайму, який забезпечив південнокорейцям місце у фіналі.

Головною зіркою команди є півзахисник “Валенсії” Канг Ін Лі. Портал Transfermarkt оцінює 18-річного футболіста в 10 млн євро. На турнірі він в основному роздає паси, яких набралося вже чотири за Мундіаль. Хоча в матчі з Сенегалом саме його точний удар з пенальті зрівняв рахунок у матчі. Може зіграти як в центрі поля, так і другим нападником.

Керує командою 50-річний тренер Ян Йонг Чанг. Спеціаліст давно працює в системі національних збірних Південної Кореї. Починав працювати асистентом головного тренера з 14-річними гравцями, а в 2016 році очолив команду U-17.

Нагадаємо, фінал молодіжного чемпіонату світу Україна – Південна Корея відбудеться 15 червня, початок матчу о 19:00.

Залишити відповідь