Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

У ВО “Свобода” назвали першу десятку списку кандидатів

“Свобода” спільно з іншими партіями націоналістичного спрямування мають намір закрити майже всі мажоритарні округи

У ВО “Свобода” назвали першу десятку списку кандидатів у народні депутати й заявили, що закриють майже всі виборчі округи в країні на дострокових парламентських виборах.

Як передає кореспондент УНН, на прес-конференції у Києві голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок заявив, що шостим номером у списку є актор Богдан Бенюк, сьомим – керівник штабу “Національного корпусу” Родіон Кудряшов, восьмим – голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, дев’ятим – голова Держкіно Пилип Іллєнко, десятим – керівник фракції «Свобода» у Київській міськраді Юрій Сиротюк.

Як сказав Тягнибок, партії, які об’єдналися зі “Свободою” на виборах, запропонували “практично в усіх округах своїх кандидатів”. За його словами, дві третини кандидатів у мажоритарних округах були висунуті на з’їзді ВО “Свобода”, а також частина кандидатів “за нашої підтримки з тактичних міркувань, але це є люди з нашого середовища, будуть йти як самовисуванці при нашій активній підтримці”.

Тягнибок додав, що партії “Правий сектор” і Конгрес українських націоналістів провели з’їзди і висунули своїх кандидатів в округах, узгодивши це із “Свободою”. Він не виключає, що будуть домовленості з іншими політичними силами щодо кандидатур в округах.

“Так я не виключаю, що в процесі виборчої кампанії у нас можуть бути ситуативні домовленості. Навряд чи це будуть домовленості загальноукраїнського характеру, а це, швидше, загальнообласні домовленості з іншими державницькими політичними силами”, – сказав він.

За словами лідера ВО “Свобода”, можуть бути домовленості щодо зняття кандидатів в різних округах на користь один одного.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/m/elections/10586175-u-vo-svoboda-nazvali-pershu-desyatku-spisku-kandidativ-u-nardepi.html

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/m/elections/10586175-u-vo-svoboda-nazvali-pershu-desyatku-spisku-kandidativ-u-nardepi.html

Залишити відповідь