Вівторок, 19 Березня, 2024
Екологія

Екологи дістали з дна Тихого океану 40 тонн пластику

Еквівалент за вагою зібраного сміття приблизно 24 автомобілів або 6,5 дорослих слонів

Екологи з Інституту океанічних подорожей у США дістали з Тихого океану понад 40 тонн пластику, операція тривала 25 днів, повідомляє телеканал CNN.

В Інституті повідомили, що ця місія з очищення океану була найбільшою й успішною на сьогодні. Ділянка між Гаваями і Каліфорнією є найбільш забрудненою в світі.

Використовуючи супутникову та безпілотну техніку, члени місії збирали пляшки, пластикові меблі, дитячі іграшки, а також пластикові сітки для виловлювання риби.

Пов’язане зображення

У виданні зазначають, що зібрані 40 тонн – еквівалент за вагою приблизно 24 автомобілів або 6,5 дорослих слонів.

Екологи кажуть, що ця місія навряд чи вирішити проблему забруднення, тому що щорічно в океан потрапляє до 2,4 млн тонн пластику. Однак операція показала, що проблему таким чином все-таки можна вирішувати.

Засновник Інституту океанських подорожей Мері Кроулі повідомила, що її група планує більш тривалу місію, розраховану на три місяці. Вона висловила сподівання, що інші організації слідують її прикладу.

За даними ООН, якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду і косметики з пластиковими мікрочастинками, до 2050 року в Світовому океані пластику буде більше, ніж риби.

За словами екологів, забруднення через скидання сміття в море призводить до деградації берегової та прибережної зони. 80% цього сміття – пластик, який накопичує в океані токсичні речовини.

Залишити відповідь