Четвер, 25 Квітня, 2024
Кіно

Український оскарівський комітет почне прийом заявок претендентів на премію “Оскар”

26 липня Український оскарівський комітет почне прийом заявок на участь фільмів в національному відборі для висунення на премію “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в категорії “Міжнародний повнометражний фільм”

Як повідомляє Держкіно, прийом заявок проходитиме з 26 липня по 11 серпня ([email protected]). У цей період Комітет буде проводити консультації для кінематографістів щодо подання фільмів для розгляду.

Так, фільм-номінант повинен відповідати таким параметрам:

1. Це повинен бути повнометражний ігровий, документальний або анімаційний фільм (не менше 40 хвилин), знятий за межами США.
2. Основна мова у фільмі не повинна бути англійською. Оригінальний запис діалогу, а також готовий фільм повинен бути переважно українською або кримськотатарською мовами.
3. Фільм повинен бути випущений в комерційний прокат в період з 1 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року і тривати не менше 7 днів поспіль.
4. До первинного прокату фільму в кінотеатрах забороняється транслювати фільм-номінант на телебаченні, в інтернеті, на авіалініях, випускати DVD, але дозволяється участь у кінофестивалях.
5. Повний список документів для подачі – https://bit.ly/2xEbPTU.

В 2019 році Український оскарівський комітет встановив наступні дати проведення відбору національних фільмів:

  • 26 липня -11 серпня – прийом заявок на участь у відборі фільмів;
  • 12 – 22 серпня – розгляд заявок комітетом;
  • 23 серпня – засідання комітету та Прес-конференція по оголошенню фільму-претендента на премію “Оскар” від України.

Залишити відповідь