Субота, 20 Квітня, 2024
Кримінал

Поліція затримала осіб, які намагались вбити підприємця та його доньку

Замовником виявився 28-річний син постраждалого, який вмовив свою 19-річну знайому скоїти вбивство батька, за що обіцяв заплатити 50 тис. грн.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

Подія сталася  в Cумах 10 липня. Невідома жінка в приміщенні однієї з  будівель по вул. Терезова стріляла в місцевого підприємця та його 15-річну доньку. На місце події для організації та координації роботи по розкриттю цього злочину виїхали керівники ГУНП, прокуратури області, слідчо-оперативна група Сумського відділу поліції.

Постраждалих з численними пораненнями доправили до лікарні, а поліцейські кваліфікували подію як “замах на вбивство” і розпочали кримінальне провадження.

Правоохоронці провели низку оперативних та розшукових заходів, спрямованих на розшук зловмисниці.

Цілеспрямована робота дала свій позитивний результат. Жінку-стрілка затримали. Нею виявилась 19-річна жителька одного з сіл району. Вона зізналась: діяла за замовленням. Замовник – син постраждалого, який ,доречі, є співвласником бізнесу батька. Він передав дівчині пістолет, а за виконану “роботу” пообіцяв грошову винагороду розміром 50 тис. грн.  

Остання готувалась до вчинення злочину. Виїздила за місто, тренувалась стріляти. В день скоєння злочину, аби не бути впізнаною,  вдягла на себе темну одежу, окуляри та кепку. 

Наразі замовник та виконавиця затримані в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання  щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Залишити відповідь