Субота, 20 Квітня, 2024
КіноЦікаве

В Одесі розпочався міжнародний кінофестиваль

12 липня в Одеському національному академічному театрі опери і балету пройшла урочиста церемонія відкриття десятого міжнародного кінофестивалю, що триватиме до 20 липня

Про це повідомляє прес-служба оргкомітету заходу.

Результат пошуку зображень за запитом "odesa international film festival"

На участь у конкурсних програмах 10-го ОМКФ було подано 1 тис. 110 фільмів. Селекційна комісія відібрала 12 повнометражних фільмів з 18 країн: України, Колумбії, Аргентини, Нідерландів, Німеччини, Швеції, Уругваю, Литви, Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Італії, Албанії, Китаю, Люксембургу, Бельгії, Ізраїлю, Франції та Грузії. Вони боротимуться за Гран-прі ОМКФ – “Золотого Дюка” – та інші нагороди Міжнародного конкурсу.

У національній програмі будуть представлені 5 повнометражних і 10 короткометражних картин, які були відібрані комісією з 300 надісланих фільмів.

Список премій фестивалю поповнить приз глядацьких симпатій у розмірі 100 тис. гривень.

До складу журі 10-го ОМКФ увійшли бельгійський режисер і продюсер Петер Бросенс, українська акторка, яка працює у Голлівуді, Іванна Сахно (Україна – США), член Європейської кіноакадемії, директор Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах Карел Ох (Чехія), актор Баррі Уорд (Ірландія), а також письменниця, режисер і продюсер Нана Еквтимішвіли (Грузія).

Кінопокази пройдуть на різних майданчиках міста – в Одеському театрі музкомедії ім. М. Водяного, кінотеатрі “Родина”, Зеленому театрі, Мультиплексі та інших.

Головною подією Одеського кінофестивалю стане опен-ейр на Потьомкінських сходах 13 липня. Глядачам покажуть німий фільм американських режисерів Джорджа У. Хілла і Кларенса Брауна “Козаки” (1928 рр.) в супроводі симфонічного оркестру та хору.

19 липня відбудеться ексклюзивний арт-музичний перформанс “Сходи” від відомого режисера Влада Троїцького.

Серед почесних гостей Одеського кінофестивалю – відома французька актриса Катрін Деньов. Вона представить значущі для неї особисто фільми, зокрема “Шербурзькі парасольки”. Актрисі буде вручений “Золотий Дюк” за внесок у кіномистецтво.

Ця нагорода також буде вручена британському кінорежисеру, лауреату численних конкурсів, рекордсмену за кількістю премій різних кінофестивалів Майку Лі.

Залишити відповідь