Середа, 24 Квітня, 2024
Суспільство

На Київщині відкрився перший літній табір для студентів YOU Camp

На Київщині відкрився перший літній табір «YOU Camp – Youth, Opportunities, Unity», організований стипендіальною програмою «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука та ГО Global Office

Про це повідомила координатор освітніх програм фонду Віктора Пінчука Світлана Гриценко.

“Протягом 5 днів сто студентів – 50 із тимчасово переміщених ВНЗ із окупованих територій Сходу України та 50 із університетів інших регіонів – працюватимуть разом для розробки проектів з метою покращення та об’єднання країни у таборі”, – сказала вона.

Гриценко зазначила, що студенти представлять 13 проектів. Серед них беруть трьох переможців. Найкращі ініціативи отримають фінансування від Фонду Віктора Пінчука.

Конкурсний відбір відбувався на базі анкет, в яких студенти подавали інформацію про себе та мотиваційний лист. Були подано 492 заявки, і серед них відібрали 100 осіб.

У свою чергу заступник Мміністра молоді та спорту України Олександр Ярема привітав учасників табору і зауважив, що можливість спілкування молоді з різних регіонів є дуже важливою. Це можливість спільними зусиллями змінити країну на краще, об’єднатись у спільній меті, зрозуміти один одного. Міністр наголосив, що міністерство підтримує відкриті молодіжні програми, де талановита молодь має змогу виразити себе.

“Ми відійшли від колишньої тези “молодь – це наше майбутнє”, бо молодь – це наше сьогодення”, – підкреслив Ярема. 

Програма табору поєднає інтерактивну практику спілкування англійською мовою з іноземними волонтерами та отримання знань із сучасного лідерства, проектного менеджменту та громадянської освіти. Найкращі спеціалісти-практики поділяться досвідом, нададуть менторську підтримку студентам у розробці власних соціальних проектів для реалізації в своїх містах. 

Метою програми «Завтра.UA» протягом останніх 11 років є створення генерації молодих людей із гарною освітою та навичками, які володіють передовими світовими практиками та ідеями. Це покоління буде мислити та відчувати інакше, і тому буде здібне зробити вагомий внесок у розбудову нової країни. 

Залишити відповідь