П’ятниця, 29 Березня, 2024
Війна

Прикордонники фіксують провокативні дії з боку РФ в Азовському морі

З напрямку, де розпізнаний один з кораблів Берегової охорони ФСБ РФ, відбувається освітлення катерів Морської охорони Держприкордонслужби України променем зеленого кольору.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Упродовж двох діб, приблизно в однакові часові періоди, після 21.00, в Маріупольському районі Азовського моря тактичні групи катерів Маріупольського загону морської охорони зі складу Об’єднаних сил спостерігають певні провокативні дії.

З напрямку, де розпізнаний один з кораблів Берегової охорони ФСБ РФ, що тримається на певній відстані, з настанням темряви, відбувається освітлення катерів Морської охорони Держприкордонслужби України променем зеленого кольору. Так звані сеанси освітлення тривають по декілька хвилин. Шкоди здоров’ю екіпажів та виходу з ладу технічних засобів після впливу променя на даний час не зафіксовано. Однак, беручи до уваги, що подібні явища, які мали місце на лінії розмежування на суходолі, неодноразово призводили до травмування військовослужбовців, вжито відповідних заходів із захисту життя та здоров’я персоналу.

За даним фактом повідомлено територіальні підрозділи військової прокуратури, Національної поліції та СБУ.

Залишити відповідь