П’ятниця, 29 Березня, 2024
ЕкологіяЕкономіка

Щоб легалізувати видобуток бурштину необхідно мінімум 20 млн грн

Врегулювання проблеми незаконного видобутку бурштину та легалізація цієї діяльності потребує 20-30 мільйонів гривень інвестицій у розвідувальні роботи щодо виявлення покладів бурштину

Про це повідомив голова Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк, передає «Укрінформ».

«Держгеонадра вбачає шлях врегулювання проблем з видобутку бурштину у збільшенні проведень геологічного вивчення ділянок для надання у законний спосіб прав на видобування бурштину. Тільки для пошуку нових бурштинових ділянок для надрокористувачів потрібно виділити близько 20-30 мільйонів гривень», — повідомив Кирилюк.

За його словами, проведення розвідувальних геологічних робіт є однією з передумов залучення інвестицій у діяльність з видобутку бурштину. Також ці роботи дозволять продавати на електронних торгах права на видобуток бурштину — це чи не єдиний спосіб прозорим шляхом отримувати права на цю діяльність в Україні.

 «Збільшення виданих спецдозволів на видобуток — це легалізація ринку. І найважливіше — це посилення кримінальної відповідальності по всій країні і по всім видам корисних копалин за незаконний видобуток, піску, вугілля», — додав Кирилюк.

Залишити відповідь