Вівторок, 12 Березня, 2024
Кіно

Зеленський хоче зробити Україну потужною кінематографічною державою

Президент України Володимир Зеленський заявив, що мріє і зробить все для того, щоб Україна стала потужною кінематографічною державою

За його словами, потрібно налагодити весь процес виробництва кінопродукту, щоб український виробник гідно презентував його як вдома, так і на міжнародних екранах.

На шляху до поставленої мети вже було зроблено перший крок, коли Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про держпідтримку кінематографу, підкреслив Володимир Зеленський.

«Декілька днів тому Олег Сенцов сказав, що тепер планує займатися двома чудовими речами – знімати кіно та жити. Для нього, для мене і для всіх українських режисерів, продюсерів і акторів кіно – це ще одна любов. Настав час цю любов засвідчити», – заявив президент.

За його словами, остаточне затвердження законопроєкту про держфінансування кіновиробників зробить територію України сприятливою для іноземного кінобізнесу, а українські кіновиробники отримають міжнародний досвід, зростання виробництва та багатомільйонні інвестиції.

“Ми повинні дати українським кінематографістам можливість робити дві чудові речі – знімати кіно та жити. Як вибагливий глядач я разом із мільйонами українців чекаю на захопливі кіноновинки вже у найближчому майбутньому. Створимо українське кіно разом!” – заявив Володимир Зеленський.

Залишити відповідь