П’ятниця, 29 Березня, 2024
В КиєвіПолітика

У грудні можуть проводитись вибори мера Києва

У Верховну Раду подали проєкт закону “Про внесення змін до Закону України “Про столицю України – місто-герой Київ”, який передбачає позачергові вибори мера та міськради 8 грудня 2019 року

Про це пише Громадське.

“Ініціаторами проєкту є 39 народних депутатів, левова частка з яких – 36 – представляють правлячу партію “Слуга народу”. З трьох інших парламентарів – один позафракційний, а двоє – з “Опозиційної платформи – За життя”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що документ передбачає розмежування посад мера Києва та голови Київської міської державної адміністрації.

Окрім того, депутати пропонують ліквідувати у столиці районні держадміністрації протягом шести місяців від набуття законом чинності.

Додамо, що в політичних Телеграм-каналах почали публікувати закриті соціологічні опитування з приводу рейтингу кандидатів на посаду мера. Поки найбільший рейтинг має чинний мер Віталій Кличко. Також серед претендентів – екс-керівник телеканалу “1+1”, а нині нардеп Олександр Ткаченко. В одному з рейтингів фігурував кандидат в депутати від партії “Голос”, телеведучий Сергій Притула, однак він не коментував свою появу в подібних  замірах.

Залишити відповідь