Вівторок, 12 Березня, 2024
Політика

Українська делегація покинула засідання ОБСЄ через заяви пропагандистів про “російській Крим”

Фото: АТR

У Варшаві, делегація України покинула зал засідань ОБСЄ, де обговорювали тему свободи слова, в знак протесту проти заяв пропагандистів про “російській Крим”.

Про це повідомляє кримсько-татарський телеканал ATR

“Українська делегація призупинила участь в робочому засіданні. Зараз проводяться консультації з партнерами щодо подальших дій”, – розповіла кореспондент телеканалу з місця подій.

Вона пояснила, що таким чином українська делегація відреагувала на слова кримських пропагандистів, які під час представлення заявили: “Крим, Росія”.

Головний редактор пропагандистських видань “Кримська газета” і “Кримський журнал” Марія Волконська, яка приїхала на засідання ОБСЄ у Варшаві, назвала анексований Крим російським. Після цього її виступ на нараді перервали, пославшись на міжнародні документи.

Фото: Марія Волконська /ATR

“Документи ОБСЄ визначають принципи і норми, і зобов’язання їх дотримуватися. Зокрема Гельсінський документ 1999 року, який має видатні значення для людського виміру, підтверджуючи спільні дії принципів Гельсінського заключного акта і Паризької хартії, які визначаються як колективна совість нашої спільноти. Ми виходимо з того, що нарада з людського виміру буде повністю дотримуватися документи ОБСЄ. Тепер ми бачимо ще одну спробу порушення суверенітету і територіальної цілісності, і багаторазові провокаційні спроби використовувати нараду для легітимації неправомірну окупації АР Крим та м.Севастополь з боку Росії “, – сказав представник України.

Він додав, що Марія Волконська – представник організації, яка фінансується окупантами в Криму і використовується для маніпулювання.

У столиці Польщі, проходить щорічна нарада ОБСЄ з виконання зобов’язань держав-учасників в сфері дотримання прав і свобод людини. 16 вересня делегації обговорили питання захисту прав людей, окупацію Криму, а також санкції щодо Російської Федерації.

Залишити відповідь