Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

ЗМІ Росії повідомляють що в жовтні можливо відбудеться зустріч Зеленського та Путіна

Фото: Global Look Press / РІА Новини

Зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним , можливо відбудеться в жовтні, якщо на зустрічі в Мінську сторони досягнуть домовленостей з розведення сил і підпишуть єдину редакцію “формули Штайнмайера” .

Про це повідомляє російське видання “Комерсант” з посиланням на власні джерела.

Як відомо в Мінську 18 вересня збереться контактна група по врегулюванню ситуації на сході України. На засіданні, будуть узгоджені терміни розведення сил конфліктуючих сторін, а також затверджена і підписана єдина редакція “формули Штайнмайера”.

“Якщо це буде зроблено, імовірність того, що перша зустріч президентів РФ і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського відбудеться в жовтні – на саміті в” нормандському форматі, – наблизиться до 100% “, – повідомляє джерело видання.

Засідання контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України, яке пройде в Мінську 18 вересня, друге за рахунком в цьому місяці. Попереднє відбулося 4 вересня. У липні і серпні група збиралася по разу в місяць.

Майбутня зустріч буде ключовою: учасникам переговорів, по суті, належить підготувати умови для проведення саміту нормандської четвірки (Німеччина, Росія, Україна, Франція) в Парижі.

Про необхідність термінової зустрічі керівників чотирьох країн український президент Володимир Зеленський заявляє вже кілька місяців. На його думку, це може наблизити врегулювання на сході України.

Залишити відповідь