П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Світ

Саудівська Аравія почне видавати туристичні візи

Саудівська Аравія вперше запроваджує туристичні візи, щоб зменшити залежність країни від торгівлі нафтою і збільшити туризм

Про це пише Deutsche Welle.

«Відкриття Саудівської Аравії для міжнародних туристів – це історичний момент для нашої країни» – заявив голова комісії з туризму Ахмада Аль-Хатіба.

З 28 вересня громадяни 49 країн світу зможуть подати заявки на отримання туристичної візи, серед них і громадяни України. Перебувати на території країни за такою візою можна до 90 днів.

Оформити туристичну візу онлайн можна за посиланням. Для цього потрібно зареєструватися, обрати тип візи (індивідуальна чи для групи), заповнити персональні дані та оплатити візу. Документ коштує близько 110 доларів.

Раніше Саудівська Аравія видавала візи для коротких відряджень, релігійних паломництв та для відвідування родичів у країні. Туристичні візи могли отримати лише туристичні групи.

Уряд країни очікує, що до 2030 року Саудівську Аравію відвідуватиме 100 мільйонів туристів щороку, а туризм становитиме 10% валового внутрішнього продукту.

Залишити відповідь