Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

800 курсантів Національної Академії МВС склали присягу

Крім курсантів академії, присягу склали й сотня вихованців юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва

Близько 800 курсантів Національної академії внутрішніх справ присягнули на вірність державі у столиці. Урочистості відбувалися на Солом’янській площі, перед будівлею навчального закладу.

Про таке повідомляє кореспондент “5 каналу” Петро Троць.

Крім курсантів академії, присягу склали й сотня вихованців юридичного ліцею імені Ярослава Кондратьєва. До урочистостей впродовж місяця майбутні правоохоронці проходили курс молодого бійця. На заходах були присутні понад півтори тисячі батьків та близьких курсантів. Після складання присяги частина сімей лишилася спілкуватися на площі, решта пішла до академії, оглянути в яких умовах будуть навчатися курсанти у наступні кілька років. Усі батьки, з якими вдалося поспілкуватися журналістам, кажуть, що фах обраний курсантами, непростий, водночас, вибір дітей усіляко підтримують.

Курсантка Академії внутрішніх справ Маргарита Вельчева каже: “Я хочу захищати та обороняти права та свободи людини. Служити вірно українському народові”. 

Своєю чергою проректор Академії внутрішніх справ Сергій Чернявський під час святкувань сказав: “Вони вступили на перший курс, це майбутні слідчі, працівники кримінальної поліції, служби превенції, криміналісти, які пройшли курс молодого бійця, так званий табірний збір. І зараз складаючи присягу приєднуються до дружнього згуртованого колективу працівників і учнів академії”.

Залишити відповідь