Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Разумков оцінив ситуацію України щодо ПАРЄ

Передумов для повернення української делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи наразі немає, а от повернення туди Росії може призвести до серйозного дисбалансу

Рішення про повернення української делегації прийматимуть у стінах парламенту, на цьому наголосив голова Верховної ради Дмитро Разумков. Деякі країни-члени ПАРЄ пропонують українській делегації повернутися в організацію, незважаючи на відсутність санкцій проти Росії.

Голова Верховної Ради наголошує, що повернення Росії – дуже небезпечний прецедент.

“Повернута російська делегація фактично без виконання умов, резолюцій, які були застосовані до неї. Тому якщо і далі будуть такі прецеденти, то це призведе до серйозного дисбалансу в Раді Європи і взагалі в європейському співтоваристві”, – наголосив він.

Разумков додав, що деякі країни-члени української делегації ПАРЄ пропонують повернуться в організацію. Багато з них не погоджуються із такою позицією України.

“Є і ті представники різних країн, які все одно пропонують повернутися української делегації. Я говорив, що це рішення буде прийматися в стінах парламенту. Але я вважаю, що позиція української делегації була в той час абсолютно коректною і правильною … на сьогодні я не бачу передумов для зміни того рішення, яке було”, – заявив Разумков.

Залишити відповідь