П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Режисер Олег Сенцов закликав повернути Україні ядерну зброю

Сенцов закликав скасувати Будапештський меморандум і повернути Києву ядерну зброю.

Про це повідомив він в Страсбурзі на засіданні трьох комітетів Європарламенту.

«Раз у нас забрали Крим, потрібно повернути нашу бомбу, але це обговорювати не хочуть — обговорюють «формулу Штайнмайєра». Я вважаю, що не треба обговорювати, вона [формула] не має до ситуації жодного стосунку», — заявив українець.

На думку Сенцова, він «не розуміє і не хоче розуміти», що собою представляє «формула Штайнмайєра», «нормандський формат» і мінські угоди. Він зазначив, що ці переговори схожі на «спробу перемир’я».

«Я взагалі не хочу це обговорювати. Давайте повернемося до початку, Будапештський меморандум. Україна добровільно віддала третю за кількістю боєголовок атомну зброю на планеті», — підкреслив Сенцов.

За словами режисера, українська влада зробили це «заради забезпечення безпеки в світі» і під гарантії власної незалежності і територіальної цілісності від Росії, США і Великобританії.

Сьогодні Олегу Сенцової мають вручити премію Сахарова. Ця нагорода затверджена Європарламентом в 1988 році і вручається особам, «які зробили винятковий внесок у боротьбу за права людини по всій земній кулі».

Залишити відповідь