Четвер, 28 Березня, 2024
Кримінал

У Запоріжжі зняли звинувачення з колишнього фінансиста “ЛНР”

Екс-терориста “ЛНР” звільнили від кримінальної відповідальності за добровільну співпрацю з СБУ.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області.

Жителя Бердянського району, який з листопада 2015 по серпень 2019 року був учасником терористичної групи «7 окрема гвардійська мотострілецька бригада 2-го Армійського Корпусу «Народна міліція ЛНР»», підконтрольної терористичної організації «Луганська народна республіка», за співпрацю зі слідством звільнили від кримінальної відповідальності.

Слідство встановило, що чоловік був прийняв до лав терористичної групи на посаду фінансиста. До його завдань входило забезпечувати матеріально-технічними засобами членів вищезазначеного угруповання. Сам особисто в боях, вбивствах, зґвалтуваннях, катуваннях, нападах на підприємства та організації, чоловік не брав участь.

“Починаючи з серпня 2019 року громадянин «С» добровільно припинив участь та інше сприяння діяльності в складі терористичної групи і 08.09.2019 в рамках реалізації спеціальної програми Служби безпеки України «Тебе чекають вдома», добровільно повідомив УСБУ в Запорізькій області про відповідну терористичну діяльність й сприяв її припиненню шляхом показів про вчинення інших злочинів, пов’язаних з діяльністю терористичних груп, підконтрольних «ЛНР»”, — йдеться в повідомленні прокуратури.

З огляду на викладене, ухвалою Жовтневого районного суду Запоріжжя від 21.11.2019 задоволено клопотання прокурора і «С» звільнений від кримінальної відповідальності за вчинені дії.

Залишити відповідь