Середа, 24 Квітня, 2024
Екологія

У Євросоюзі представили програму ЄС щодо захисту клімату

До 2030 року ЄС має скороти обсяги викидів парникових газів на 50-55 відсотків порівняно з показником 1990 року, передає агенція новин dpa.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Озвучений комплекс всеосяжних заходів, відомий як Green Deal, передбачає перетворення ЄС до 2050 року на “кліматично нейтральну зону”, тобто з нульовими показниками викидів шкідливих для клімату газів, пояснила фон дер Ляєн.

“Наша програма Green Deal – висока планка”, – визнала нова очільниця Єврокомісії.

Щоб компенсувати втрати регіонів, які постраждають від переходу на чистіші види енергії, фон дер Ляєн розраховує на виділення 100 мільярдів євро – як з фондів ЄС, так і з державних та приватних джерел. У цілому ж на реалізацію Green Deal заплановано виділити близько трильйона євро.

Програма передбачає широкий спектр заходів на захист клімату. За планами Єврокомісії, це означає цілковиту перебудову європейської економіки. Один із кроків – відмова від автомобілів, котрі спричиняють шкідливі викиди, й перехід на електромобілі або автівки з іншими видами екологічно чистих двигунів, а також масштабна розбудова мереж громадського транспорту.

Залишити відповідь