Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Франція, Німеччина та Великобританія закликали Ірак зберегти коаліцію по боротьбі з ІДІЛ

Макрон, Меркель і Джонсон закликали владу Іраку забезпечити необхідну підтримку очолюваної США антитерористичної коаліції.

Про це повідомляється в спільній заяві лідерів трьох країн, йдеться на сайті Єлисейського палацу.

“Ми підкреслюємо нашу підтримку забезпечення суверенітету і безпеки Іраку. Ми також підтверджуємо нашу прихильність продовженню боротьби проти “Ісламської держави”. Збереження коаліції має важливе значення. У зв’язку з цим ми закликаємо іракську владу надати коаліції необхідну підтримку”, – йдеться в заяві.

Також у заяві міститься заклик до Ірану утриматися від будь-яких насильницьких дій після загибелі генерала Сулеймані та повернутися до дотримання домовленостей щодо “ядерної угоди”.

“Ми засудили недавні атаки на сили коаліції в Іраку і глибоко стурбовані негативною роллю, яку грав Іран в регіоні, особливо за допомогою Корпусу вартових ісламської революції та підрозділів “Аль-Кудс” під командуванням генерала Касема Сулеймані”, – заявили лідери трьох держав.

Відзначається, що Франція, Німеччина і Великобританія готові продовжувати переговори з усіма сторонами задля відновлення стабільності на Близькому Сході.

Залишити відповідь