Субота, 20 Квітня, 2024
Економіка

Група топменеджерів Нафтогазу має отримати премії у сумі близько 29 млн доларів

Топменеджери Нафтогазу отримають премії у сумі близько 29 мільйонів доларів за стягнення з Газпрому 2,9 мільярда доларів боргу за рішеннями Стокгольмського арбітражу.

Про це повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко.

За його словами, рішення про виплату премій ухвалює правління Нафтогазу та наглядова рада компанії

«Моя позиція — бути відкритим та щирим у комунікації. Тому не уникав відповіді на це питання чи не намагався замилити очі читачам популістичними фразами. Чесно сказав, що за контрактами група працівників має отримати 1% від отриманих грошей (насправді навіть менше)», — повідомив Вітренко.

Він зазначив, що станом на 14 січня 2020 року премії керівництву Нафтогазу ще не виплатили.

«Наразі можу абсолютно чесно стверджувати, що премії за отримані від Газпрому напередодні Нового року $2,9 мільярда ще не були призначені. Хоча це дійсно прямо передбачено трудовими контрактами конкретних працівників компанії», — додав топменеджер Нафтогазу.

Водночас Вітренко зазначив, що не є державним службовцем та виступає за ринкові зарплати для працівників державних компаній. Крім цього, виконавчий директор Нафтогазу підкреслив, що завдяки перемозі у Стокгольмському арбітражі Україна загалом отримала близько 5 мільярдів доларів.

Крім цього, робота менеджерів Нафтогазу забезпечила укладання нового контракту між Україною та Росією про транзит газу, в межах якого Україна отримає щонайменше 7,2 мільярда доларів за наступні 5 років.

Залишити відповідь