Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Верховна Рада посилить соціальний і правовий захист військових та їхніх сімей

Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” (№2343).

Про це повідомляє УНН.

За законопроект проголосували 340 нардепів. Також парламентарі схвалили скорочену процедуру підготовки проекту до другого читання.

Документом передбачається впорядкувати питання, пов’язані з наданням відпусток військовослужбовцям; уточнити окремі питання реалізації права військовослужбовців на забезпечення житлом.

Також пропонується привести термінологію закону “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” у відповідність до ЗУ “Про освіту”, “Про вищу освіту” та інших законів України.

Крім того, документом планується уточнити джерела фінансового забезпечення заходів, пов’язаних з реалізацією прав та соціальних гарантій військовослужбовців, передбачених ЗУ “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

“Реалізація положень закону буде здійснена в межах видатків державного бюджету України на зазначені цілі та не потребує додаткових витрат з держбюджету”, – вказано у пояснювальній записці.

Залишити відповідь