Четвер, 25 Квітня, 2024
Екологія

Holtec завершив будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива для ЧАЕС

Holtec International передали сховище відпрацьованого ядерного палива сухого типу в управління ДСП “Чорнобильська АЕС”.

Про це повідомляє пресслужба держпідприємства.

“Відбулася передача сховища відпрацьованого ядерного палива сухого типу від підрядника замовнику”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Holtec завершив усі будівельно-монтажні роботи, наразі на об’єкті триває перевірка Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) для отримання сертифіката про завершення будівництва СВЯП-2.

Крім того, перед початком “гарячих” випробувань сховища працівники ЧАЕС мають підтвердити свою кваліфікацію.

“Згідно з контрактною угодою, після завершення будівельно-монтажних робіт, окрім надання відповідного акта, підрядник повинен провести персоналу Чорнобильської АЕС практичне навчання роботі на обладнанні. Це є обов’язковою умовою, оскільки протягом “холодних” випробувань об’єкта, які відбувалися влітку 2019 року, всі операції з обладнанням СВЯП-2 виконував персонал, залучений компанією Holtec International”, — прокоментував заступника директора технічного з експлуатації Володимир Пєсков.

Під час «гарячих» випробувань, згідно з програмою, затвердженою Державною інспекцією ядерного регулювання, зі СВЯП-1 до СВЯП-2 буде переміщено 186 відпрацьованих тепловидільних збірок. Після виконання необхідних технологічних операцій збірки будуть розміщені в бетонних модулях зберігання на СВЯП-2. Окрему увагу в ході «гарячих» випробувань СВЯП-2 буде приділено системі біологічного захисту об’єкта.

За інформацією ДСП ЧАЕС, початок “гарячих” випробувань заплановано на кінець лютого 2020 року.

Залишити відповідь