П’ятниця, 29 Березня, 2024
В Києві

Відкриття метро на Виноградарі зірване й відкладається

Завершення будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції “Сирець” на житловий масив Виноградар відкладається на рік.

Про це повідомив генпідрядник проекту, голова наглядової ради ПАТ “Київметробуд” Олег Токарев, передає ТСН.

“Зірвано терміни на рік. На рік переноситься пуск”, – сказав він.

Окрім цього Токарев пояснив, що причина незадовільних темпів будівництва метро в бік Виноградара – зміна керівництва.

“Сума тендеру – 6 мільярдів гривень. Наприкінці року був отриманий аванс – 2,6 мільярда гривень. За рік, який ми прожили з генеральним директором Василем Кобилем, витрачено 1 мільярд гривень і виконані, але не підписані замовником, роботи на 150 мільйонів гривень. Від суми контракту це всього 2,5%. Тому 17 грудня наглядова рада вирішила звільнити Кобиля і призначити на посаду гендиректора Метелицю Олександра Миколайовича”, – уточнив він.

За словами головного інженера будівництва метро на Виноградар Євгена Шатайкіна, нині роботи ведуться не в повному обсязі.

“Відтоді як Олександра Метелицю фактично відсунули від розв’язання проблем, почалися систематичні невиконання графіка. Ми були відведені від процесу закупівлі техніки. Техніка, яка закуплена, нині не працює в повному обсязі з тими швидкостями, які були нами закладені. Ми катастрофічно відстаємо від графіка. Зараз відставання не менше ніж на 7-8 місяців”, – наголосив він.

Як зазначив керівний партнер юридичної фірми “Ільяшев і партнери” Михайло Ільяшев, зараз робиться все можливе для відновлення запису про нового гендиректора “Київметробуду” в держреєстрі.

“Міністр нічого не анулював, жодних рішень наглядової ради не скасовував і не міг скасувати, оскільки це поза компетенцією Мін’юсту. Найімовірніше, йдеться про висновки, які зробила комісія при Мін’юсті, що нотаріус, який вносив зміни до реєстру, припустився технічної помилки. Нині ці документи будуть подані нотаріусу, щоб знову були внесені відповідні зміни”, – пояснив Ільяшев.

Залишити відповідь