Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

Гончарук подав заяву про відставку

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук подав президенту України Володимиру Зеленському прохання про відставку.

“Я прийшов на посаду — виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент. Він – людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати ефективність кожного члена своєї команди, що змінює країну”,- написав Гончарук у Фейсбуці.

За словами прем’єр міністра, в останні дні всі стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в Уряді.

“Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо Президента, який є нашим політичним лідером”,- підкреслив глава відомства.

У той же час, стало відомо що глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс Президента України повідомить окремо.

Зазначимо, що у разі схвалення Верховною Радою відставки прем’єр-міністра усі міністри уряду стають виконувачами обов’язків до призначення нового прем’єра та уряду.

Залишити відповідь