Четвер, 28 Березня, 2024
Політика

Шеф-кухар форуму в швейцарському Давосі розповів, чим годують учасників

На щорічному економічному форумі в швейцарському Давосі годують близько 8 тис. осіб, серед яких світові лідери, представники ЗМІ, політики, спецслужбовці.

Про це повідомляє CNBC.

Відповідальний за харчування на форумі адміністратор Крістоф Гіро переконує, що головна особливість – це простота, передає ТСН з посиланням на CNBC.

“Всі думають, що ми подаємо ікру, ми ніколи не подали ні грама ікри, – сказав Крістоф Гіро. – Ми робимо дуже прості речі. Люди тут, щоб поділитися ідеями, зустрітися, вони тут не для того, щоб фантастично повечеряти з шеф-кухарем із зіркою Мішлен … Вони тут, щоб працювати”.

За словами адміністратора з харчування одне з обідніх меню включає в себе гарбузовий суп, мус з брокколі з горіхами, копчений халлумі і шоколадний торт. Але, Гіро переконує, що можна легко побачити світових лідерів, які їдять “звичайний бутерброд”.

“З лідерами в Давосі дуже легко впоратися, тому що навколо них не так багато людей, які можуть ускладнити завдання, – сказав він. – Наприклад, ви можете знайти главу держави, який їсть нормальний бутерброд або звичайний салат в барі – це Давос”.

Організатори також запевняють, що роблять все, щоб зробити свою кухню більш екологічною. Це означає, що їжа, яка подається щодня, в основному зі Швейцарії. 97% сиру з самого Давосу.

“Одна проблема – досить маленький регіон. Швейцарія – невелика країна в горах, тому нам дійсно потрібно вибрати продукти, які можна знайти в достатній кількості, щоб нагодувати всіх цих людей”, – сказав Гіро і додав, що було надзвичайно важко знайти достатньо яблук в минулому році, тому що яблук місцевого виробництва було недостатньо.

Залишити відповідь