Четвер, 28 Березня, 2024
Екологія

Нехарактерно тепла зима в Україні призвела до низки пожеж у природних екосистемах

З утриманням плюсової температури взимку в Україні спостерігається підвищення показника кількості пожеж

Про це повідомляє державна служба з надзвичайних ситуацій.

Вогнеборці ДСНС уже почали ліквідовувати численні пожежі трави, очерету та сухостою.

Тільки за минулу добу, 22 січня, в Україні зафіксували 149 випадків пожеж на відкритих територіях.

На Прикарпатті було зареєстровано 28 випадків загорянь сухої трави на відкритій території. Зокрема, вогонь охопив близько 5 га в селі Чукалівка Тисменицького району.

У Херсонській області у середу зафіксували 8 пожеж очерету. Займання стались біля Херсона, в Олешківському, Голопристанському, Скадовському та Білозерському районах. Орієнтовна площа горіння складає близько 3 га.

У Миколаївській області рятувальники двічі виїжджали на гасіння пожеж плавнів: у м. Первомайськ горіли очерет і сміття на площі 500 кв.м, а в м. Нова Одеса вогонь охопив 4,9 га – вогнеборцям вдалося вберегти будинки від розповсюдження вогню.

Днем раніше, 21 січня, у Корабельному районі Миколаєва також горів сухостій на площі 1000 кв. м.

На Житомирщині ввечері 20 січня горів очерет навколо озера у м. Радомишль – пожежу на площі 1,5 га ліквідували.

“Зважаючи на небезпеку, яку становлять такі загоряння, Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах шляхом випалювання сухої рослинності! Пам’ятайте, що пожежі на відкритих територіях також можуть спричинити тяжкі наслідки, такі як поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди,  руйнування родючого шару ґрунту, а також загибель тварин!”, – звертається служба порятунку.

Залишити відповідь