П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

У Росії відреагували на заяви Польщі про компенсацію за Другу світову

У Росії називають висловлювання польських лідерів про компенсації за другу світову спробою загладити дипломатичний провал.

Про це повідомив глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев.

Це нібито пов’язано із відмовою польського президента їхати в Ізраїль. Заяви Польщі – “ігри на домашню публіку”, як заявив Костянтин Косачев на своїй фейсбук-сторінці.

Таку позицію лідера правлячої польської партії “Право і справедливість” Ярослава Качинського він назвав “повністю провокаційною”.

“Це в якійсь мірі спроба згладити дипломатичний провал з неучастю польського президента в пам’ятних заходах в Єрусалимі”, – заявив російський політик.

Він вважає, що у Варшаві готувалися до якихось “нападів” російського президента на Польщу – “навіть зібрали спецкоманду експертів”. Косачев заявив, що Росія “не має мети протистояти саме Польщі в історичних питаннях”. Натомість Росія, за його словами, теж може виставити Польщі рахунок.

“Наша країна може виставити такий рахунок практично будь-кому – більше половини Європи були союзниками Гітлера або ж, як Польща, як мінімум не допомогли запобігти війні”, – стверджує він.

Залишити відповідь