Четвер, 28 Березня, 2024
В Києві

Центр громадського здоров’я заперечив появу китайського коронавірусу у Києві

У ЗМІ з’явилася інформація, що працівники Київського міського лабораторного центру минулого тижня дослідили 73 зразки хворих на грип і в одному випадку виявили коронавірус.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

«За епідсезон 2019-2020 рр. закладами охорони здоров’я, які здійснюють дозорний епідеміологічний нагляд за хворими на грипоподібні захворювання (ГПЗ) та тяжкі ГРІ (ТГРІ), доставлено до вірусологічної лабораторії ДУ «КМЛЦ МОЗ України» 73 зразки для дослідження на грип. За результатами досліджень 67 зразків, проведених методом ПЛР, отримано 12 позитивних результатів: грип А (H1N1) – 3, грип А нетипований – 1, грип В – 3, аденовірус- 2, бокавірус – 1, коронавірус – 1 та риновірус – 1», – йдеться у повідомленні Центру.

Утім, до нового корона вірусу, який зараз бушує у Китаї, як повідомили ZAXID.NET у Центрі громадського здоров’я України, він не має жодного відношення.

«Цей коронавірус не має жодного відношення до нового коронавірусу з Китаю. У разі, якщо бодай один випадок буде підтверджено, ми проінформуємо суспільство», – повідомили у Центрі громадського здоров’я.

Залишити відповідь