Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Рада ЄС офіційно оприлюднила рішення про розширення санкційного списку за вибори в Криму

Євросоюз вніс до санкційного списку прізвища семи осіб, причетних до проведення Росією псевдовиборів в незаконно анексованому Криму у вересні 2019 року.

Про це повідомляється в опублікованій 28 січня в Офіційному журналі Євросоюзу заяві Ради ЄС.

“Після проведення так званих місцевих виборів 8 вересня 2019 року на території держави нелегально анексованих Криму і Севастополя, які перебувають в Україні, Рада ЄС ухвалила рішення включити сімох осіб до списку фізичних і юридичних осіб, щодо яких запроваджено обмежувальні заходи за підрив суверенітету і територіальної цілісності України”, – наголошується у документі.

У документі вказані так званий т.в.о. губернатора Севастополя Михайло Развожаев, “прем’єр Криму” Юрія Гоцанюк, самопроголошений голова Законодавчих зборів Севастополя Володимир Немцев, так звана членкиня Ради Федерації від Севастополя Катерина Албатаєва, “очільник ЦВК” Севастополя Сергій Даниленко та його “заступниця” Лідія Басова, а також “секретарка ЦВК” Катерина Пиркова.

Наразі до санкційного списку ЄС щодо України входять 177 осіб і 44 організації.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко вже відреагував на рішення Євросоюзу.

“ЄС вкотре підтвердив незмінність своєї підтримки суверенітету і територіальної цілісності України шляхом введення санкцій у відповідь на так звані “місцеві вибори” в окупованому Криму і Севастополі. Вдячний нашим партнерам за солідарність з Україною”, – написав він.

Залишити відповідь