П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Україна блокуватиме іноземні медіа з платним доступом у разі невиконання нового законодавства

Держава буде готова заблокувати іноземні медіа з платним доступом (таких як Netflix), якщо вони відмовляться виконувати норми обов’язкової реєстрації, яку передбачає законопроєкт “Про медіа”, та інші вимоги щодо оподаткування, передбачені українським законодавством

Таке переконання висловив заступник голови комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв під час громадського обговорення законопроєкту в середу, 29 січня, повідомляє “Детектор медіа”.

“Ми готові йти навіть до європейських судів. Але стоятимемо на захисті власних індустрій”, – сказав він, назвавши це питання політичним.

У статті 61 законопроєкту “Про медіа” йдеться: “Обов’язковій реєстрації підлягають суб’єкти, що здійснюють мовлення без використання радіочастотного ресурсу, суб’єкти у сфері друкованих медіа, провайдери аудіовізуальних сервісів, а також суб’єкти у сфері медіа, в тому числі й нерезиденти України, які надають користувачам на території України доступ до своїх медіа-сервісів на умовах, що передбачають оплату користувачами доступу чи користування такими медіасервісами”.

Також Микита Потураєв нагадав, що у  Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №2634, який пропонує ввести податок на додану вартість у розмірі 20% на електронні послуги, які надаються фізичним особам від компаній-нерезидентів України – Google, Facebook, Youtube та іншіх.

Залишити відповідь