Вівторок, 23 Квітня, 2024
Політика

Брюссель відчуває «емпатію» щодо можливого вступу до ЄС незалежної Шотландії

European Council President Donald Tusk holds a news conference during a European Union leaders summit meeting in Brussels, Belgium, October 19, 2017. REUTERS/Dario Pignatelli

Туск заявив про «емпатію» щодо ймовірного вступу до ЄС Шотландії, якщо вона відокремится від Великої Британії як один із наслідків Brexit.

Пізніше британський міністр закордонних справ Домінік Рааб застеріг від «підтримки сепаратизму» і зазначив, що такі слова Туска були «радше неяєвропейськими та радше безвідповідальними».

1 лютого у своїй промові до дня Brexit шотландська політична діячка Нікола Стерджен сказала, що незалежна Шотландія прагне повного членства в ЄС.

1 лютого Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії офіційно вийшло з Європейського союзу. Це сталося опівночі за Брюсселем (1:00 за Києвом).

Тепер Британія вступає у перехідний період, під час якого Лондон домовлятиметься з Європейським союзом про умови майбутньої співпраці. Він триватиме до кінця 2020 року.

До кінця року Британія продовжить дотримуватися правил ЄС, проте більше не матиме своїх представників в європейських інституціях.

Залишити відповідь