Четвер, 28 Березня, 2024
Кримінал

Керівнику Держрезерву чиновник пропонував хабар $ 40 000

На наданні 40 тисяч доларів США хабара викрито начальника Управління держагентства резерву.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційне прокуратура.

Слідством встановлено, що посадовець організував схему отримання неправомірної вигоди від керівників суб’єктів господарювання, які входять до сфери управління Держрезерву, за не звільнення їх з займаних посад та сприяння з боку керівництва Держрезерву у їх подальшій діяльності, та особистого збагачення, за рахунок отримання частини від неправомірної вигоди одержаної від керівників суб’єктів господарювання.

За словами представників правоохоронного відомства, посадовець говорив керівникам підприємств , що у зв’язку з призначенням нового Голови Держрезерву, їх залишення на посаді директорів можливе лише за умови надання йому грошових коштів для подальшої передачі Голові Держрезерву .

Тому, спочатку 1 лютого 2020 року вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4, ст. 27 ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 369 ККУ.

А вже, 2 лютого 2020 року за участі прокурорів Вищим антикорупційним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2,1 млн гривень.

Залишити відповідь