П’ятниця, 29 Березня, 2024
Економіка

Лондон має намір відмовитися від стандартів ЄС

Після нещодавнього виходу з ЄС – так званого Brexit – Великобританія не буде дотримуватися стандартів Євросоюзу в таких сферах як захист довкілля, права працівників і державні економічні субсидії.

Про це повідомляє AFP.

Такі висновки можна зробити, прочитавши витяги з промови прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона на тему Brexit. Уривки з цього документа були оприлюднені в ніч на понеділок, 3 лютого. Саму промову Джонсон має виголосити в першій половині дня перед підприємцями та дипломатами.

Очікується, що Борис Джонсон розкриє в цьому виступі цілі, яких він намагатиметься досягти на майбутніх переговорах про подальший розвиток відносин між Лондоном і Брюсселем.

Згідно з опублікованими пасажами промови, для Великобританії немає сенсу прописувати в угоді дотримання стандартів ЄС. Однак це не означає взагалі скасування будь-якого регулювання в означених сферах.

“Великобританія дотримуватиметься найвищих стандартів у цих сферах, що багато в чому будуть кращі за ті, що в ЄС, – і це без примусу укладати якийсь договір”, – наголошується в одному з місць промови.

Залишити відповідь