Субота, 20 Квітня, 2024
Суспільство

В Офісі Генпрокурора продовжили термін розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета

Заступник Генерального прокурора 3 лютого 2020 року, продовжив досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства журналіста Павла Шеремета на строк до чотирьох місяців.

Про це повідомила прес-служба офісу Генпрокурора.

“Передбачене законом продовження строку досудового розслідування передусім необхідне для виконання слідчими органу досудового розслідування письмових вказівок прокурорів від 28 січня 2020 року щодо проведення додаткових слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення усіх обставин злочину, у тому числі ретельної перевірки висунутих захистом підозрюваних аргументів”,-йдеться в повідомленні.

За словами прес-служби відомства, висунуті стороною захисту аргументи потребують додаткового часу для їх перевірки, призначені експертизи та низка слідчих дій не могли бути завершені та здійснені з об’єктивних причин через складність кримінального провадження, також необхідно провести низку експертиз, допитів, вилучень й досліджень документів тощо.

Уточнюється, що відповідно до закону, якщо прокурор задовольняє клопотання слідчого про продовження строку досудового розслідування, він визначає новий найкоротший строк, достатній для потреб досудового розслідування.

Відтак прокурор для виконання запланованих процесуальних дій прийняв рішення про продовження строку досудового розслідування на строк до чотирьох місяців.

Залишити відповідь