Субота, 20 Квітня, 2024
Політика

Рябошапка заявив, що справам Майдану може загрожувати “навіть повінь”

Так генеральний прокурор відповів на запитання, чи є загроза справам Майдану після призначення екс-адвоката Януковича Олександра Бабікова першим заступником голови ДБР.

Про це повідомив Рябошапка після засідання правоохоронного комітету Верховної Ради.

Він уникнув відповіді на запитання, чи є конфлікт інтересів у призначенні Бабікова заступником директора ДБР — відомства, яке зараз розслідує справи Майдану.

«Про призначення Бабікова треба запитувати того, хто призначив Бабікова. Керівник призначив Бабікова, по закону про запобігання корупції саме керівник визначає, є конфлікт інтересів, чи ні. Значить, він вжив якихось заходів, щоби уникнути конфлікту інтересів», — сказав генпрокурор.

Рябошапка додав, що «наскільки він чув», очільниця ДБР Ірина Венедіктова відвела Бабікова від справ, пов’язаних з подіями на Майдані.

Також генпрокурор прокоментував інформацію про те, що в ДБР є кримінальні справи проти прокурорів — останні не хотіли вводити в справи адвокатів екс-посадовців (підозрюваних у справах Майдану), бо в них були договори з клієнтами за електронною адресою. Це дозволило б клієнтам у будь-який момент справи сказати, що це не їхній адвокат, й справу довелось би починати спочатку.

Таким чином, підлеглі Рябошапки також фігурують у справі, але він все одно не став прямо відповідати, чи є загрозою призначення Бабікова.

«Залежіть від того, яким чином себе будуть поводити слідчі ДБР чи наші прокурори. Справі може загрожувати навіть повінь, от затопить і справи утонуть», — резюмував він.

Залишити відповідь