Субота, 20 Квітня, 2024
Техніка

NASA виявили серйозні помилки в програмному забезпеченні Boeing

Спеціалісти NASA, які розслідують причини неполадок під час запуску корабля Starliner, виявили серйозні помилки в програмному забезпеченні, розробленому компанією Boeing.

Про це повідомляє The Washington Post.

«Слідчі у справі про невдалий політ космічного корабля Boeing Starliner у грудні виявили широко поширені і фундаментальні проблеми з програмним забезпеченням», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, Boeing зараз перевіряє мільйон рядків коду комп’ютерних систем корабля, і скільки для цього знадобиться часу – невідомо.

Виявлення фундаментальних проблем з програмним забезпеченням на космічному кораблі Starliner нагадує про проблеми, які спливли після авіакатастроф двох літаків Boeing 737 Max. Однак, на думку глави департаменту досліджень людини NASA Дуга Ловерро, не можна сказати точно, чи існує між ними зв’язок.

«Ми не знаємо, скільки помилок зараз у програмному забезпеченні. Можливо, дві, а може і багато сотень. Річ у тім, що ця сфера промисловості дуже погано справляється з розробкою програмного забезпечення», – зазначив Ловерро.

Залишити відповідь