Четвер, 25 Квітня, 2024
В Києві

Прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт щодо членів злочинної групи, що заволоділа майном на 170 млн грн

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо членів злочинної групи, яких підозрюють у заволодінні 27 об’єктами нерухомості на суму понад 170 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прокуратурі міста Києва.

Зазначається, що до складу злочинної групи входили колишній виконувач обов’язків директора «Київводфонд», ексначальник юридичного відділу цього підприємства та інші особи.

«Згідно з матеріалами слідства, у період 2015—2017 років учасники злочинної групи, залучивши у якості підставних осіб мешканців тимчасово окупованих територій Луганської області, розробили схему шахрайського заволодіння нерухомістю, що належить державі та територіальній громаді Києва, з використанням підроблених правовстановлюючих документів, печаток та бланків», — повідомляють у прокуратурі.

Серед незаконно привласненого майна — адміністративна будівля Державної податкової інспекції на вул. Січових Стрільців площею 1386 кв. м, будівля гуртожитку по вул. Коперника площею 2086 кв. м, 20 приміщень громадських вбиральнь «Київводфонд», будівля колишнього дитячого санаторію «Перемога».

Збитки державі від незаконного привласнення оцінили на суму понад 170 млн гривень. Частину відчужених об’єктів на суму понад 100 млн гривень вже повернули державі. Вживають заходів з повернення іншого майна.

Дії обвинувачених кваліфікували ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу. За вчинене їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Залишити відповідь