П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

СБУ викрила механізм неякісного виконання ремонтних робіт літаків

Неякісне виконання ремонтних робіт пасажирських літаків однієї з українських авіакомпаній відбувалося в аеропортах «Одеса» та «Київ».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки України викрила механізм неякісного виконання ремонтних робіт організацією з технічного обслуговування в Міжнародних аеропортах “Одеса” та “Київ” пасажирських літаків однієї з українських авіакомпаній, який міг призвести до людських жертв”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у межах досудового розслідування оперативники спецслужби задокументували порушення вимог чинного законодавства працівниками авіакомпанії та організації з ТО.

Зокрема, ними була сфальсифікована документація щодо проведення ремонтних робіт літаків. Подальше використання фактично несправних літаків для пасажирських перевезень могло призвести до виникнення позаштатних ситуацій, у тому числі катастроф з людськими жертвами.

За матеріалами СБУ посадовця авіапідприємства відповідального за технічне обслуговування літаків рішенням суду визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Зазначається, що компанії-експлуатанту скасовано відповідні дозволи на виконання авіаційних пасажирських перевезень, а повітряним суднам – сертифікати льотної придатності.

Операція проводилась під процесуальним керівництвом органів Прокуратури. Наразі тривають слідчі дії.

Залишити відповідь