Середа, 24 Квітня, 2024
Наука

Дослідники створили програму, яка здатна виправляти застарілі статті на Вікіпедії

Американські дослідники створили програму, яка на основі штучного інтелекту здатна виправляти певні слова у реченнях, зберігаючи при цьому близький до людського стиль написання.

Про це повідомляється на сайті Массачусетського технологічного інституту.

“Система, створена дослідниками інституту, може бути використана для автоматичного оновлення фактичних невідповідностей у статтях Вікіпедії, скорочуючи час та зусилля, витрачені редакторами, які зараз виконують ці завдання вручну”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма працює як система генерування тексту. Користувачі вводять якусь нову інформацію – приміром, оновлені дані про населення тієї чи іншої країни – у будь-якій формі, не турбуючись про граматичні аспекти. А штучний інтелект знаходить речення у статтях Вікіпедії, де ця інформація міститься, й оновлює її у коректній та “людській” формі.

Програму можна використовувати і в інших галузях, зазначають розробники. Так, за допомогою цієї системи дослідники домоглися автоматичного поєднання речень в одній з баз даних, що використовується для перевірки фактів.

Залишити відповідь