Четвер, 28 Березня, 2024
Події

Великі підприємства у Китаї відновлюють роботу тільки після дозволу влади

У Китаї великі підприємства, які призупиняли роботу на час карантину через коронавірус, відновлюють роботу після дозволу державних установ.

Про це повідомив українець Володимир Мельник, який нині перебуває у місті Шеньчжень, що за вісімсот кілометрів від Уханя, передає Громадське.

«Виробництво починає потроху відновлюватися. Там вживають різних заходів. Це трохи займає часу, тому що зараз не можна просто взяти, якщо у тебе велике виробництво (більше 300 людей), якщо це фабрика або щось такого роду, то потрібно спочатку отримати дозвіл від влади, а потім можна буде починати виробництво. Тобто, мусять прийти перевірити, чи все правильно дезінфіковано, чи є необхідна кількість масок, захисних костюмів».

Володимир розповідає: на вулиці, де він живе, зазвичай жваво йде торгівля — тут багато магазинів. Зараз — працює лише кожен восьмий чи десятий:

«Це стосується майже всіх індустрій, зокрема, магазинів одягу. Наприклад, сьогодні я виїжджав купити одяг. Я зміг зайти у магазин Юнікло, але МНN зачинений на невизначений термін. У них на дверях висить таке оголошення, що у зв’язку із карантином і розповсюдженням магазин зачинений на невизначений термін. Старбакси, кав’ярні, ресторани у більшості зараз працюють за системою «на винос». Тобто, вони відчинені, але зайти всередину не можна. Можна стати у дверях і замовити собі їжу або напої — вам їх винесуть. Так само їжу можна замовити додому».

Володимир зазначив: із тієї інформації, яку він чує зі ЗМІ і від знайомих, власники кафе та ресторанів через карантин втрачають до 80-90% клієнтів — люди не поспішають витрачати гроші, більшості призупинили виплати зарплат, оскільки їхні підприємства зупинились.

Залишити відповідь