Четвер, 16 Травня, 2024
Суспільство

Літак для евакуації українців вилетів із Києва до китайського Уханя

Літак спеціального рейсу вилетів із Києва до китайського Уханя, щоб евакуювати українських громадян із району поширення коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

Літак має повернутися до України 20 лютого о 8:00.

За словами міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької, на борт літака допустять для евакуації тільки здорових громадян, перевірку яких проведуть китайські та українські медичні працівники. Для надання медичної допомоги в літаку перебуватимуть кваліфіковані лікарі. Крім того, кожен пасажир до посадки підписуватиме інформовану добровільну згоду на перевірку та спостереження за станом здоров’я, діагностику і лікування. В разі відмови людину не евакуюватимуть.

Державний секретар міністерства закордонних справ України Андрій Заяць уточнив, що літак забере 49 українців і до 25 іноземців – громадян Ізраїлю, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домініканської Республіки, Еквадору та Іспанії.

“Іноземні громадяни будуть евакуйовані відповідно до норм міжнародної взаємодії та пройдуть обсервацію разом із українцями, а пізніше будуть відправлені до себе додому”, – сказав Заяць.

Залишити відповідь