П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

Показники відвідування Ради в лютому знизилися у порівнянні з іншими місяцями

Жодного пленарного засідання в лютому не пропустили 178 народних депутатів.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

“За даними КВУ, показники відвідування Ради в лютому знизилися у порівнянні з іншими місяцями. Так, всього впродовж лютого відбулося 13 пленарних засідань ВР. При цьому всі засідання Ради за місяць відвідали лише 178 народних депутатів, тобто, менше половини. Для порівняння: в грудні 2019 року всі засідання Ради відвідали 240 народних депутатів, листопаді – 299 депутатів”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Комітету виборців, серед фракцій Верховної Ради вищі показники відвідування в депутатів “Слуги народу”, “Голосу” та “Європейської солідарності”.

“Так, в середньому на засіданнях Ради були присутні 75% депутатів СН, 67% депутатів “Голосу” та 62% – “ЄС”. Нижчі результати в “Опозиційної платформи – За життя” – 57% та ВО “Батьківщина” – 55%”, – зазначають у КВУ.

Ці цифри є значно нижчими, аніж місяцем раніше, в січні 2020. Тоді в середньому на засіданнях Ради були зареєстровані 80% депутатів “Європейської солідарності”, 79% – “Слуги народу”, 72% – ВО “Батьківщина”, 71% – “Голосу”, 67% – ОПЗЖ.

“На початку лютого парламент перейшов до розгляду змін до Земельного кодексу. Зокрема, до голосування в сесійній залі поправок народних депутатів. Традиційно це та процедура, яка не привертає особливої уваги парламентаріїв. Більшість поправок депутатами не враховуються, а їх розгляд є швидше формальним, аніж реальним механізмом вплинути на текст законопроєкту. Ймовірно, саме це й стало причиною зниження активності депутатів у лютому”, – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Залишити відповідь