Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Національна рада за розпалювання ворожнечі оштрафувала телеканал “NewsOne” на 105 тисяч грн

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення застосувала до мовника дві санкції – “оголошення попередження” і “стягнення штрафу”. Вона оштрафувала телеканал “NewsOne” на 105 тисяч гривень за розпалювання ворожнечі.

Про це повідомили в пресслужбі Нацради.

Регулятор на засіданні 27 лютого визнав у висловлюваннях, що були поширені 5 листопада 2019 року в ефірі цього мовника, наявність закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

У Нацраді заявили, що численні висловлювання ведучого програми Руслана Коцаби, які прозвучали в передачі «Я так думаю» (початок о 23:25, «прямий ефір»), свідчать про нехтування нормами міжнародного права та законів України, які забороняють поширювати мову ворожнечі та ненависті.

Повідомляється, що ведучий неодноразово вдавався до маніпулювання фактами і поширював пропагандистські наративи, що подібні до офіційної політичної та пропагандистської позиції Російської Федерації, визнаної Верховною Радою України і міжнародною спільнотою більшості країн Європи країною-агресором, та мають ознаки таких, що базуються на упередженості, маніпулюванні суспільною свідомістю, зокрема шляхом поширення неповної або упередженої інформації.

Згідно з рішенням Нацради, телеканал протягом 30 днів має сплатити штраф і за цей же період “увідповіднити своє мовлення законодавчим вимогам”.

Залишити відповідь