Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаЕкономіка

Милованов пояснив, чому відмовився від посади в новому Кабміні

Тимофій Милованов, який очолював міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, відмовився очолити міністерство агропромислового комплексу. За його словами, з оновленням уряду змінюються підходи до розбудови економіки.

Про це він написав у Facebook після зміни Кабінету міністрів 4 березня.

“Дякую всім! Я відмовився від позиції міністра (агро) в новому уряді. Про причини скажу як економіст.Я та моя команда приходили із усталеним, жорстким баченням того, що має робити Мінекономіки, які зміни мають відбуватися на ринках, та як досягти результатів, поставлених перед нами”,-повідомив екс-міністр.

Він уточнив, що перезапустили державу вперше за багато років.

“Ми почали створювати зміни, які так давно були потрібні Україні: ринок землі, зміни трудового законодавства, приватизація (справжня, а не на папері), зміна корумпованих керівників держпідприємств, створення екосистеми для залучення інвестицій”,- додав Милованов .

За його словами, він вірить в ринкову економіку та розбудову інституцій, в рівні правила гри для всіх та конкуренцію, в мінімальне втручання держави в економіку.

“Зараз відбувається процес трансформації. Зміни концептуальні та багаторівневі.Тому зараз, коли загальне бачення підходів змінюється, я готовий відійти у сторону та дати можливість оновленій команді реалізувати своє бачення (яке цілком можливо буде більш успішним)”,- додав екс-міністр.

У той же час, він щиро сподівається , що важливі реформи не будуть згорнуті.

“Особисто я зробив усе від мене залежне, аби запустити три ринки, що дадуть країні можливість розвиватися. І при цьому ми втримали курс, інфляцію, та ріст зарплат. Це головне.”,- резюмував Милованов.

З 29 серпня 2019 року до 4 березня 2020 року, Тимофій Милованов був міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Олексія Гончарука . Після заяви Гончарука про відставку, яку підтримала Верховна Рада, майже весь Кабінет міністрів оновили.

Залишити відповідь