Середа, 15 Травня, 2024
Політика

Значна частина кандидатів для участі у проміжних виборах не проживає на території округу

Із 40 зареєстрованих кандидатів участь у виборах братимуть 37 кандидатів.

Про це повідомив аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев.

“Якщо говорити про те, на скільки кандидати представляють територію округу або територію області, то за нашими даними і за даними Центральної виборчої комісії, значна частина кандидатів не проживають на території округу, 24 кандидати є мешканцями інших регіонів України, 16 кандидатів є мешканцями Харківської області, причому дві особи проживають безпосередньо на території округу”, – сказав Клюжев.

Водночас він уточнив, що із 40 зареєстрованих кандидатів участь у виборах братимуть 37 кандидатів, оскільки троє відмовилися від балотування.

Клюжев зауважив, що така кількість кандидатів не є рекордною за кількістю кандидатів, якщо їх порівнювати із відповідними виборами протягом 2014-2020 років.

Зокрема він повідомив, що найбільша кількість кандидатів була зареєстрована на проміжних виборах народного депутата України в ОВО №205 (Чернігівська область) у 2015 році – 127, але найбільша кількість кандидатів включена до бюлетеня в 2016 році в ОВО №114 (Луганська область) — 104 кандидатів.

“Якщо говорити про інші певні характеристики кандидатського корпусу, то ми маємо із 40 осіб 28, які були висунуті політичними партіями. Інші кандидати – самовисуванці. До того ж із цих 28 партій тільки дві партії були парламентськими, інші політичні партії були поза парламентськими”, – розповів Клюжев.

Залишити відповідь