Середа, 24 Квітня, 2024
Світ

На борту круїзного лайнера у США виявили коронавірус у 21-ї людини

На круїзному лайнері Grand Princess перебувають 3500 пасажирів а також члени екіпажу

Біля узбережжя Каліфорнії поруч із Сан-Франциско близько 3500 пасажирів та членів екіпажу перебувають на круїзному лайнері Grand Princess. Вони не можуть зійти на берег, бо у 21 людини на борту тест на коронавірус показав позитивний результат.

Про це повідомляє DW.

Віце-президент США Майк Пенс у п’ятницю, 6 березня, уточнив, що коронавірус виявили у 19 членів екіпажу та двох пасажирів.

“За необхідності, ми встановимо карантин”, – цитує його агенція новин dpa.

Утім, він не уточнив, де саме буде карантин – на кораблі, чи інфікованих евакуюють до місцевих лікарень. Пенс зазначив, що лайнер пришвартують у некомерційному порту і решту осіб на борту також протестують на вірус, інформує Reuters.

Цей корабель стоїть на якорі з 4 березня. Один з його колишніх пасажирів – 71-річний чоловік, який у лютому подорожував на борту лайнера Grand Princess із Сан-Франциско до Мексики, нещодавно помер внаслідок коронавірусу. Також коронавірус виявили ще у кількох людей, які були на лайнері в той самий час.

Цей круїзний лайнер належить компанії, яка володіє іншим круїзним кораблем Diamond Princess. Він був на якорі два тижні у Японії через спалах коронавірусу на його борту.

Залишити відповідь