Четвер, 25 Квітня, 2024
Події

Коронавірус зміг вижити до 17 днів на поверхнях круїзного лайнера Diamond Princess

Коронавірус може жити на поверхнях набагато більше, ніж вважалося досі.

Про це повідомляється в дослідженні Центру з контролю та профілактики захворювань США.

У дослідженні американські фахівці проаналізували, як уряди США та Японії відреагували на виявлення SARS-CoV-2 на круїзних лайнерах компанії Princess Cruises — Grand Princess (що був біля берегів Каліфорнії) та Diamond Princess (який стояв на карантині в японському порту Йокоґама).

З’ясувалося, що коронавірус «виявили на низці поверхонь Diamond Princess у каютах заражених пасажирів як із симптомами інфікування, так і без, навіть через 17 днів після їхнього звільнення, але до проведення належної дезінфекції».

Науковці США зауважили: це не означає, що вірус може поширюватися поверхнею самостійно.

Нагадаємо, раніше американські вчені виявили, що SARS-CoV-2 може триматися на пластику й нержавіючій сталі до трьох днів, а його кількість із часом зменшується.

Круїзний лайнер Diamond Princess поставили на карантин у японському порту Йокоґама 4 лютого після того, як коронавірус виявили в одного з колишніх подорожувальників у Гонконгу.

На той час він став місцем із найбільшою кількістю виявлених випадків зараження — загалом 712 із 3711 людей, які були на борту. Дев’ятеро людей померли від COVID-19.

Залишити відповідь